Home > Recepten

Limoenkip met geitenkaas

120 g milde geitenkaas

2 lepels boter

2 lepels fijngesneden peterselie of koriander

zout

peper

1 braadkip van 2.5 kg

2 lepels limoensap
  • Omschrijving recept: Kipgerechten
  • Aantal Porties: 6

Bereiding

Vermeng kaas, boter, peterselie, zout en peper en smeer onder het vel van de kip. Bind de kip op.

Verwarm de oven voor op 240°.

Wrijf de kip in met limoensap en leg op de borst op een rooster met daaronder een braadslee.

Braad 30 minuten en bedruip halverwege met het vocht dat eruit is gekomen. Als dat vet te bruin wordt, doe er dan eens scheutje water bij.

Zet de oven op 190° en braad de kip nog 1-1¼ uur, elk kwartier bedruipen.

Leg op een schaal en bedek losjes met alufolie. Snij na 15 minuten aan.

Notities

Lekker met worteltjes, erwtjes, rijst of salade.