Home > Recepten

Kip met groene olijven, Marokkaans

1.5 kg drumsticks

4 tenen knoflook

3 theelepels zout

1 theelepel djinten

1 theelepel djahe

250 tot 300 g groene olijven

2 lepels olijfolie

1 rode ui

3.5 lepel koriander

1 ingelegde citroen of wat citroensap
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Marokkaans
  • Aantal Porties: 6

Bereiding

Pers de knoflook en wrijf in een vijzel met zout, djinten en djahé tot een pasta. Smeer de kip er mee in. Laat enkele uren intrekken.

Blancheer de olijven enkele malen in kokend water tot het meeste zout eruit is. Ontpit ze en hak ze grof. Snipper het ui.

Verhit de olie en smoor het ui zacht, doe de kip erbij en 3½ dl koud water, 1½ lepel koriander en de olijven. Breng aan de kook en stoof op laag vuur gaar.

Haal de kip uit de pan en hou warm (in de oven op 50°). Kook de saus op matig vuur in tot hiuj lobbig wordt. Grill de kip goudbruin.

Snij de citroenschil in stukjes, roer met de rest van de koriander door de saus, giet over de kip.

Notities

Lekker met brood, rijst, bulghur of boekweit.