Home > Recepten

Paad Khao Pode Onn Gub Gai (jonge maïs met kip)

400 g jonge maïs

3 teentjes knoflook

1 sjalot

4 lente-uitjes

175 g kippenvlees

25 ml olie

zout

peper

2 theelepels suiker

75 ml kipbouillon

2 theelepels maïsmeel
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Groentegerechten; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de jonge maïs onder koud stromend water goed schoon.

Hak de knoflook, de sjalotten en de lente-uitjes in kleine stukjes en snijd het kippenvlees in dunne plakjes.

Maak de olie in een wadjan zeer heet en fruit de knoflook en de sjalotten 3-4 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Temper het vuur en doe het kippenvlees, het zout, de versgemalen peper en de suiker erbij en laat alles al roerend 2 minuten bakken.

Doe dan de lente-uitjes en de bouillon in de wadjan, breng alles opnieuw aan de kook en laat het 6 minuten zachtjes doorkoken.

Doe er dan de maïs bij en laat het nog eens 3 minuten doorkoken.

Vermeng het maïsmeel met een klein beetje water en doe dat voor het serveren in de pan.