Paad Khao Pode Onn Gub Gai (jonge maïs met kip) |
|
400 g jonge maïs 3 teentjes knoflook 1 sjalot 4 lente-uitjes 175 g kippenvlees 25 ml olie zout peper 2 theelepels suiker 75 ml kipbouillon 2 theelepels maïsmeel |
|
BereidingMaak de jonge maïs onder koud stromend water goed schoon.Hak de knoflook, de sjalotten en de lente-uitjes in kleine stukjes en snijd het kippenvlees in dunne plakjes. Maak de olie in een wadjan zeer heet en fruit de knoflook en de sjalotten 3-4 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Temper het vuur en doe het kippenvlees, het zout, de versgemalen peper en de suiker erbij en laat alles al roerend 2 minuten bakken. Doe dan de lente-uitjes en de bouillon in de wadjan, breng alles opnieuw aan de kook en laat het 6 minuten zachtjes doorkoken. Doe er dan de maïs bij en laat het nog eens 3 minuten doorkoken. Vermeng het maïsmeel met een klein beetje water en doe dat voor het serveren in de pan. |
Home > Recepten