Home > Recepten

Peter Ng's sesam-gemberkip, Peter Ng's

500 g kippenvlees

1 lepel arachidisolie

3 theelepels sesamolie

3 lepels geraspte gemberwortel

2 lepels donkere sojasaus

3 theelepels suiker

1.5 theelepel zout

1 theelepel peper

1.5 dl kippenbouillon of water

2 lepels shaoxing-rijstwijn of droge sherry

3 theelepels lichte sojasaus voor de marinade

2 theelepels donkere sojasaus voor de marinade

1 lepel shaoxing-rijstwijn voor de marinade

1 theelepel zout voor de marinade

1 theelepel peper voor de marinade

2 theelepels sesamolie voor de marinade

3 theelepels maïzena voor de marinade

3 lepels bosui in ringetjes
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Fusion
  • Bron: Ken Hom - Toveren met de Wok

Bereiding

Snij de kip in stukken van 5 cm.

Meng de ingredienten voor de marinade, behalve de maizena, en schenk over de kip. Schep de maizena erdoor en zorg ervoor dat de kip goed is bedekt. Laat 30 minuten marineren.

Laat de kip uitlekken en gooi de marinade weg.

Verhit de wok, giet de arachide- en sesamolie erin en voeg, als het licht begint te walmen, gemberwortel toe, roerbak 1 minuut. Doe de kip erbij en roerbak 5 minuten. Voeg sojasaus, suiker, zout, peper en bouillon toe en roerbak 1 minuut.

Draai het vuur laag, leg de deksel erop en stoof de kip 8 minuten. Neem de deksel er dan af en laat de saus op hoog vuur inkoken. Als er nog een paar lepels vocht in de pan zijn, doe dan de rijstwijn erin en roerbak 2 minuten tot de kip gaar is.

Garneer met bosui en serveer meteen.

Notities

Lekker met groente en rijst.

Peter Ng is van Chinese afkomst, geboren in Maleisie en woont nu in Adelaide (Australie). Deze kok herinnert hoe zijn moeder dit gerecht maakte voor zijn zwangere zus; gember is volgens de Chinezen vanwege de yang-eigenschappen goed voor moeder en kind.