Home > Recepten

Piepkuikens met honing-sojasauskorstje

4 piepkuiken (kip)s a 350 g

3 theelepels zout

3 theelepels vijfkleurenpeper

2 lepels lichte sojasaus

2 lepels mirin of droge sherry

2 lepels Franse mosterd

3 lepels honing
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Fusion
  • Bron: Ken Hom - Op Reis met de Wok

Bereiding

Snij met een scherp mes in de lengte door de ruggengraat en verwijder die en het staartstuk. Kraak het borstbeen zodat de kip platgedrukt kan worden. Maak 2 kleine inkepingen door het vel aan de onderkant en opzij van de borst. Haal de pootjes erdoor, zodat het model tijdens het bakken goed behouden blijft.

Roer de overige ingredienten door elkaar en wrijf de kuikens aan de binnen- en buitenkant goed in. Leg met het vel omhoog in een stevige ovenschaal en marineer een uur in de koelkast.

Verwarm de oven tot 240° en bak 10-15 minuten tot ze bruin zijn, schakel de oven dan op 180° en laat nog 20 minuten bakken. Voor serveren nog 15 minuten uit de oven laten rusten.