Home > Recepten

Poulet à la Créole (Haitiaans/Aziatisch)

1,5 a 2 kg kipfilet in stukken

6 lepels arachidisolie

4 gehakte uien

2 theelepels kerrie

1/4 theelepel saffraanpoeder

2 fijngehakte hete chili's

zout

peper

2 dl kokosmelk
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Haïtiaans
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Sauteer de kip in de olie tot hij aan alle kanten bruin is en schep de kip over in een casserole.

Bak in de overgebleven olie de uien aan tot ze glazig zijn en voeg dan de kerrie, saffraan en hete chili's toe.

Voeg dit mengsel na 3-4 minuten aan de kip toe.

Breng het geheel op smaak met zout, peper en de kokosmelk en laat het stoven tot de kip mals is (± 45 minuten).

Notities

Lekker met rijst