Home > Recepten

Sauté de poulet ŕ l'Angevine (Sarthe)

1 grote kip

peper

zout

bloem

olie

19 tot 20 uitjes

2 gehakte sjalotten

2 dl witte muskadet

250 g champignons

peterselie
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Frans (Angevine, Sarthe)
  • Aantal Porties: 8

Bereiding

Snij een goede grote kip in 8 stukken, bestrooi met peper en zout, haal door bloem en kleur ze bruin in olie. Haal ze eruit.

Bak in dezelfde olie 18-20 uitjes bruin, doe de kip er weer bij (onder de uitjes), voeg 2 gehakte sjalotten en 2 dl witte muscadet toe. Stoof 25 minuten.

Doe er 250 g champignons bij en sudder 10-15 minuten.

Haal kip, uitjes en champignons eruit.

Haal vet uit de pan en kook 2-3 minuten in, schep over de kip en bestrooi met peterselie.