Home > Recepten

Ajam opor, Surinaams-Javaans (witte kip)

1 braadkuiken (kip) in stukken

1 stengel sereh

2 daun salam

2 uitjes

2 teentjes knoflook

2 lepels olie

1 schijfje citroen

1/2 theelepel djinten

1/2 theelepel ketumbar

1 theelepel suiker

1 theelepel trassi

3 dl kokosmelk

1 bouillonblokje
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Surinaams (Javaans)
  • Bron: Ilse Marie Dorff

Bereiding

Kook de kip gaar in ¼ l water met de sereh en daun salam en kook ca.25 minuten. Als het vocht kookt, dan de vlam temperen.

Fruit uien en knoflook in de olie. Doe dit met de andere ingredienten bij de kip en schep goed door.

Laat een tijd op laag vuur doorsudderen, eventueel wat water erbij want het mag niet te droog worden.

Notities

Lekker met rijst, sambal en groente