Home > Recepten

Kip met citroengras, Thais

7 lepels olie voor de marinade

2 theelepels Thaise kruiden voor marinade (zie hieronder)

1 stengel sereh fijngeknipt voor marinade

1/4 l kokosmelk voor marinade

4 dubbele kipfilets

1 grofgesneden stengel citroengras voor garnituur

enkele lepels gehakte knoflook voor garnituur

frituurolie

gehakte pinda's voor garnituur

1,5 lepel olie voor saus

2 lepels boter voor saus

1 stengel sereh fijngeknipt voor saus

1 lepel bieslook voor saus

1 lepel knoflook voor saus

2 lepels gehakte sjalot of rode ui voor saus

2 theelepels chilipasta voor saus

2 theelepels nam pla voor saus

2 lepels gemalen pinda's voor saus

1,5 dl kokosmelk voor saus



Voor Thaise kruiden, meng:

zout

knoflookpoeder

witte peper

zwarte peper

chilipoeder

rode paprikapoeder
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Thais
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng de ingredienten voor de marinade en laat de kip daarin enkele uren staan.

Grill de kip, zet het vlees apart en houd het warm.

Verhit voor het garnituur wat olie, frituur daarin het citroengras en de knoflook krokant en zet dit mengsel met de pinda's apart.

Fruit de ingredienten voor de saus en laat ze sudderen tot alle smaken goed zijn vermengd.

Doe de saus in een keukenmachine, maak er een smeuïge puree van en breng die zo nodig nog met kruiden op smaak.

Snijd de kipfilets diagonaal in plakjes.

Serveer die met de saus en strooi er het garnituur over.