Home > Recepten

Kipkerrie, Thais

5 gedroogde shiitakes

500 g kipfilet

2 lepels olie

1 zakje Thai basil curry paste

4 dl kokosmelk uit blik

4 daun jeruk purut

3 lente-uitjes

1 a 2 lepels nam pla

4 a 5 lepels gesnipperd korianderblad
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Thais

Bereiding

Week de shii-take minstens 1 uur in warm water, verwijder de steeltjes en snij de hoedjes in reepjes.

Snij de kip in stukjes en roerbak 1-2 minuten in de olie. Doe de kerriepasta erbij en roerbak nog 1 minuut. Doe kokosmelk, shii-take en djeruk purut erbij en sudder op laag vuur 10 minuten.

Snij de lente-uitjes in stukjes.

Breng de kipkerrie op smaak met nam pla en roer de ui en koriander erdoor.

Notities

Lekker met (pandan)rijst