Home > Recepten

Tikka-kipspitjes van de barbecue

12 kipspiesjes in tikkamarinade

1 bakje Griekse yoghurt

1 lepel limoensap

2 zomeruitjes

8 pitabroodjes

2 teentjes knoflook

olie

2 lepels gedroogd koriandergroen

3 lepels sesamzaad

1/2 komkommer voor de raïta

3 lepels munt voor de raïta

1 bakje Griekse yoghurt voor de raïta
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Barbecue; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zet de tikka-kipspitjes in een beker.

Roer een marinade van de yoghurt, het limoensap en de in ringen gesneden uitjes en schenk dit bij de kip in de beker.

Zet de kipspitjes 1 uur koel weg.

Steek de barbecuekooltjes aan en laat ze witheet worden.

Neem de kipspitjes uit de yoghurtmarinade, leg ze op het rooster en rooster ze onder keren 10 minuten.

Bestrijk de pitabroodjes aan één kant met knoflookpuree, besprenkel ze met wat olie en bestrooi ze met koriandergroen en sesamzaadjes.

Leg de broodjes met de onderkant op het rooster en rooster ze 3 minuten.

Keer ze dan en rooster de bovenkanten nog 2 minuten (ze mogen een beetje geblakerd zijn).

Rasp voor de raïta de komkommer grof, laat hem in een zeef kort uitlekken en vermeng met de versgeknipte muntblaadjes en het tweede bakje yoghurt.

Notities

Indiaas gekruide blokjes kipfilet aan spitjes die u gemarineerd en wel bij de Keurslager vindt. Extra lekker met raïta (komkommer-mintyoghurt) en geroosterde gekruide pitabroodjes.