Tum Ajam (gestoomd gekruid kipgehakt) |
|
750 g kipgehakt 10 lombok rawit of 2 lepels sambal oelek 6 teentjes knoflook 3 rode lomboks 3 cm laos 3 cm kuncit olie 7 kemiries 1 theelepel kencur 2 theelepel ketumbar 1 theelepel nootmuskaat 5 kruidnagels 2 theelepels zwarte peperkorrels 2 theelepels geroosterde trassi bananenblad 10 daun salam |
|
BereidingDe sjalotjes, de rawit, de knoflook, de rode lomboks, de laos en de kunyit schoonmaken.De helft van de sjalotjes en de knoflook fijnsnijden en goudbruin bakken. De rode lomboks fijnsnijden. De rest van de kruiden en overgebleven sjalotjes en knoflook fijnwrijven in een cobek (of malen in een keukenblender). Meng de fijngemalen kruiden, de gebakken sjalotjes en knoflook, en de fijngesneden rode lomboks met het gehakt. Als het bananenblad net uit de diepvries komt eerst even opstomen. Maak een paar stukken van de bananenbladeren, leg er eerst een salamblaadje in en daarop ongeveer 2 eetlepels van het mengsel, vouw het bananenblad dicht en maak de pakketjes vast met een cocktailprikker. Stoom deze pakketjes ongeveer 20 minuten. |
Home > Recepten