Home > Recepten

Yakitori-pennen van de barbecue

350 g kipfilet in blokjes

4 lepels Japanse sojasaus

2 lepels mirin

4 lepels sake

2 theelepels fijne suiker

4 shiitakes

4 lente-uitjes





in plaats van mirin kan je droge sherry met een theelepel poedersuiker gebruiken en in plaats van sake zeer droge sherry. Verder zijn 16 satéprikkers nodig, week ze 30 minuten in koud water.
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Barbecue; Japans
  • Bron: Ainsley Harriott

Bereiding

Doe sojasaus, mirin, sake en suiker in een pannetje, breng aan de kook en laat enkele minuten op zacht vuur inkoken tot het wat stroperig is.

Haal de stelen van de shii-take en snij de hoedjes in vieren. Snij de lente-uitjes elk in 4 stukken van 2˝ cm.

Rijg op elke satéprikker 3 stukjes kip, een stukje paddestoel en een stukje lente-ui.

Bestrijk royaal met de marinade en barbecue ze (ca.7 minuten), bestrijk ze ook tijdens het barbecue-en.