Almejas a la marinera (venus- of tapijtschelpen) |
|
50 ml olijfolie 1 fijngehakt ui 1 lepel paprikapoeder 150 ml passata 1 blaadje laurier in dunne reepjes 1/4 theelepel gedroogde chiliflinters 50 ml droge witte wijn 1.75 kg tapijtschelpen 1 lepel beurre manie 1 lepel gehakte peterselie zout peper Kan ook met mosselen. Passata is gezeefde tomaat. |
|
BereidingVerhit de olie en fruit ui en paprikapoeder zacht, maar niet bruin.Doe de passata, laurier, chiliflinters en wijn erbij en laat 2 minuten pruttelen. Doe de schelpen erbij, sluit de pan en kook 3-4 minuten tot de schelpen open zijn. Roer de beurre manie erdoor en pruttel 1 minuut tot de saus gebonden is. Roer de peterselie erdoor. NotitiesLekker met brood. |
Home > Recepten