Home > Recepten

Almejas a la marinera (venus- of tapijtschelpen)

50 ml olijfolie

1 fijngehakt ui

1 lepel paprikapoeder

150 ml passata

1 blaadje laurier in dunne reepjes

1/4 theelepel gedroogde chiliflinters

50 ml droge witte wijn

1.75 kg tapijtschelpen

1 lepel beurre manie

1 lepel gehakte peterselie

zout

peper





Kan ook met mosselen.

Passata is gezeefde tomaat.
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Spaans
  • Bron: Rick Steins Vis-Odyssee

Bereiding

Verhit de olie en fruit ui en paprikapoeder zacht, maar niet bruin.

Doe de passata, laurier, chiliflinters en wijn erbij en laat 2 minuten pruttelen.

Doe de schelpen erbij, sluit de pan en kook 3-4 minuten tot de schelpen open zijn.

Roer de beurre manie erdoor en pruttel 1 minuut tot de saus gebonden is. Roer de peterselie erdoor.

Notities

Lekker met brood.