Home > Recepten

Baudroie poêlée aux cèpes des Albères (zeeduivel)

800 g eekhoorntjesbrood

1 gehakt sjalot

zout

peper

1 lepel peterselie

2 lepels olie

4 plakken zeeduivel van 2 cm

1 lepel zonnebloemolie

50 ml water

sap van 1/2 citroen

100 g boter

kervel
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Frans (Languedoc-Roussillon)
  • Bron: Culinaria Frankrijk

Bereiding

Snijd de paddestoelen in plakjes en stoof met de sjalot in een koekenpan in de olie. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met peterselie. Warmhouden.

Verwarm de oven op de middelste stand.

Spoel de vis koud af, dep droog en bak aan beide kanten in de zonnebloemolie, bak dan nog 6-8 minuten in de oven.

Breng water met citroensap aan de kook. Voeg boter toe en roer goed.

Leg op elk bord wat eekhoorntjesbrood (houd enkele plakjes achter), daarop een stuk zeeduivel, een paar lepels botersaus en garneer met kervel en de achtergehouden stukjes eekhoorntjesbrood.