Cau da (zeebanket met gember, tomaat en lombok) |
|
2 lepels slaolie 6 fijngestampte tenen knoflook 3 cm gehakte gemberwortel 250 g gepelde middelgrote garnalen 250 g Sint Jacobsschelpen 200 g scholfilet of tongfilet in stukken van 6 cm 1 lepel suiker 4 lepels nuoc mam 1 a 2 theelepels chilivlokken 1 tomaat in blokjes zonder pitjes 2 lente-uitjes in dunne plakjes 1/2 bosje gehakte koriander |
|
BereidingVerhit de olie en roerbak knoflook en gember 30 seconden. Voeg de schelpen, garnalen en vis toe in een gelijkmatige laag en bak in 2 minuten net gaar, draai 1x om. Doe dan op een schaal.Doe suiker, vissaus en chilivlokken in de pan en laat in 2 minuten indikken. Roer de tomaat en lente-ui erdoor en kook 1 minuut. Doe het vismengsel met eventueel gelekt kooknat terug in de pan en warm 30 seconden door. Doe in een schaal en bestrooi met koriander. NotitiesLekker met witte rijst |
Home > Recepten