Home > Recepten

Cau da (zeebanket met gember, tomaat en lombok)

2 lepels slaolie

6 fijngestampte tenen knoflook

3 cm gehakte gemberwortel

250 g gepelde middelgrote garnalen

250 g Sint Jacobsschelpen

200 g scholfilet of tongfilet in stukken van 6 cm

1 lepel suiker

4 lepels nuoc mam

1 a 2 theelepels chilivlokken

1 tomaat in blokjes zonder pitjes

2 lente-uitjes in dunne plakjes

1/2 bosje gehakte koriander
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Garnalengerechten; Schelpdiergerechten; Vietnamees
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Bron: Binh Duong

Bereiding

Verhit de olie en roerbak knoflook en gember 30 seconden. Voeg de schelpen, garnalen en vis toe in een gelijkmatige laag en bak in 2 minuten net gaar, draai 1x om. Doe dan op een schaal.

Doe suiker, vissaus en chilivlokken in de pan en laat in 2 minuten indikken. Roer de tomaat en lente-ui erdoor en kook 1 minuut.

Doe het vismengsel met eventueel gelekt kooknat terug in de pan en warm 30 seconden door.

Doe in een schaal en bestrooi met koriander.

Notities

Lekker met witte rijst