Coquilles met gemberrelish |
|
8 grote coquilles 4 steranijzen 25 g boter zout witte peper kervel steranijs om te garneren 1/2 geschilde komkommer voor de relish zout voor de relish 2 lepels gemberwortel voor de relish 2 theelepels fijne tafelsuiker voor de relish 3 lepels rijstazijn voor de relish 2 theelepels siroop van stemgember voor de relish sesamzaad om te garneren |
|
BereidingHalveer de komkommer in de lengte en haal de zaadjes eruit. Snij in stukken van 3 cm, doe in een vergiet en bestrooi met zout, zet 30 minuten weg.Snijd elke coquille in 2-3 plakken. Stamp de steranijs grof. Doe de plakken coquille en de oranje kuit in een kom, strooi de steranijs erover en zout en peper en marineer een uur. Spoel de komkommer en dep droog. Snij de gember in juliennereepjes en schep om met de rest van de relish-ingredienten. Dek de kom af en zet in de koelkast. Verhit de boter in een wok, roerbak de plakken coquille 2-3 minuten, Garneer met de takjes verse kervel en steranijs en serveer met de relish, strooi er sesamzaad over. |
Home > Recepten