Coquilles St.Jacques au cidre (Jacobsschelpen) |
|
750 g Sint Jacobsschelpen 3 sjalotjes boter 1/2 l cider of witte wijn zout peper 2 dl room of creme fraiche 2 lepels arrowroot of aardappelmeel citroensap Sint Jacobsschelp-schelpen peterselie |
|
BereidingSnij 750 g St.Jacobsmosselen in plakjes. Bak 3 gesnipperde sjalotjes zacht in boter, voeg ½ l cider of witte wijn toe, de mosselen, zout en peper, 1-2 minuten op laag vuur.Haal de mosselen eruit en laat ze uitlekken. Kook het vocht in tot 5-6 lepels. Voeg 2 dl room of crème fraîche toe, breng aan de kook en roer geleidelijk 2 lepels arrowroot of aardappelmeel (in 1-2 lepels water) erbij. Doe de mosselen erbij, wat citroensap, en schep dit in St.Jacobsschelpen. Garneren met peterselie. |
Home > Recepten