Home > Recepten

Coquilles St.Jacques au cidre (Jacobsschelpen)

750 g Sint Jacobsschelpen

3 sjalotjes

boter

1/2 l cider of witte wijn

zout

peper

2 dl room of creme fraiche

2 lepels arrowroot of aardappelmeel

citroensap

Sint Jacobsschelp-schelpen

peterselie
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Frans

Bereiding

Snij 750 g St.Jacobsmosselen in plakjes. Bak 3 gesnipperde sjalotjes zacht in boter, voeg ½ l cider of witte wijn toe, de mosselen, zout en peper, 1-2 minuten op laag vuur.

Haal de mosselen eruit en laat ze uitlekken.

Kook het vocht in tot 5-6 lepels. Voeg 2 dl room of crème fraîche toe, breng aan de kook en roer geleidelijk 2 lepels arrowroot of aardappelmeel (in 1-2 lepels water) erbij.

Doe de mosselen erbij, wat citroensap, en schep dit in St.Jacobsschelpen.

Garneren met peterselie.