Coquilles St.Jacques Nantaise (Jacobsschelpen) |
|
500 g aardappels zout witte peper 30 g boter 1 dooier nootmuskaat 4 tot 6 Sint Jacobsschelp-schelpen 750 g Sint Jacobsschelpen bloem boter kerrie cayennepeper 1 ui boter 1 lepel cognac 1/2 l witte wijn 500 g ontvelde tomaten broodkruim gesmolten boter |
|
BereidingMaak puree van 500 g aardappels, zout, witte peper, 30 g boter, een dooier en nootmuskaat, spuit de puree rondom 4-6 diepe St.Jacobsschelpen.Snij 750 g St.Jacobsmosselen in plakken, haal door bloem en bak 2-3 minuten in boter, bestrooi halverwege het bakken met kerrie en cayennepeper, leg op een schaal. Bak een gesnipperd ui zacht in boter, voeg 1 lepel cognac en ½ l witte wijn toe en breng aan de kook. Voeg 500 g ontvelde tomaten in stukjes toe en laat 4-5 minuten wat inkoken. Doe de mosselen erbij en doe in de schelpen, doe er broodkruim en gesmolten boter bij. Bestrijk de aardappelrand om de schelpen met ei. Bak of grill in 7-10 minuten op 220°. |
Home > Recepten