Home > Recepten

Coquilles St.Jacques Nantaise (Jacobsschelpen)

500 g aardappels

zout

witte peper

30 g boter

1 dooier

nootmuskaat

4 tot 6 Sint Jacobsschelp-schelpen

750 g Sint Jacobsschelpen

bloem

boter

kerrie

cayennepeper

1 ui

boter

1 lepel cognac

1/2 l witte wijn

500 g ontvelde tomaten

broodkruim

gesmolten boter
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Frans (Bretagne)

Bereiding

Maak puree van 500 g aardappels, zout, witte peper, 30 g boter, een dooier en nootmuskaat, spuit de puree rondom 4-6 diepe St.Jacobsschelpen.

Snij 750 g St.Jacobsmosselen in plakken, haal door bloem en bak 2-3 minuten in boter, bestrooi halverwege het bakken met kerrie en cayennepeper, leg op een schaal.

Bak een gesnipperd ui zacht in boter, voeg 1 lepel cognac en l witte wijn toe en breng aan de kook.

Voeg 500 g ontvelde tomaten in stukjes toe en laat 4-5 minuten wat inkoken.

Doe de mosselen erbij en doe in de schelpen, doe er broodkruim en gesmolten boter bij.

Bestrijk de aardappelrand om de schelpen met ei. Bak of grill in 7-10 minuten op 220.