Home > Recepten

Doradefilets met venkel

2 doradefilets a 150 g

peper

1 venkelknol van 300 g

1 ui

25 g boter

125 g mascarpone of 125 ml creme fraiche
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Italiaans
  • Bron: Irene van Blommestein - Koken op z'n Italiaans

Bereiding

Bestrooi de visfilets met zout en peper. Snijd de schoongemaakte venkel in lange, smalle reepjes van ca. 3 mm dik; houd wat van het mooie venkelgroen achter voor de garnering.

Snipper de gepelde ui. Smelt de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en roer de venkel en ui erdoor. Laat de groenten, zonder deksel, zachtjes in ca. 7 minuten zacht worden; roer af en toe.

Roer de mascarpone of de crème fraîche door het venkelmengsel en breng het op smaak met zout en peper. Schep het mengsel in een lage ovenschaal en leg de visfilets erop.

Verwarm de oven voor op 180ºC. Zet de schaal (niet afgedekt) in het midden van de oven en laat de vis in ca. 20 minuten gaar worden.

Garneer met veertjes venkelgroen.

Notities

Lekker met aardappelpuree met gedroogde tomaten.