Home > Recepten

Éclade 1 (mosselen op het strand bereid)

mosselen



Verder nodig:

een stuk grenenhout van 1 bij 1 meter

4 grote spijkers en een hamer

1 zak hooi, stro of droge pijnnaalden

lucifers

1 emmer zeewater
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Frans
  • Bron: Rick Steins Vis-Odyssee

Bereiding

Week het hout een uur in water, leg dan eventueel op oude stenen om hem plat te leggen.

Spa de punten van de spijkers in het midden van het hout in een vierkantjhe van 2.5 cm en leg een mossel tussen elk paar spijkers, de olle kant omhoog. Leg daar 4 mosselen op en werk zo naar buiten tot een rozet van mosselen ontstaat. Bewaar bij het opmaken van het rozet de kleinste mosselen tot het laatst.

Bedek de mosselen volledig met hooi, stro of dennennaalden (laag van 25 cm), laat 5 minuten flink branden, veeg het as weg en gooi er een emmer zeewater overheen. Gooi gesloten mosselen weg.

Notities

Lekker met stokbrood en muscadet.

Benodigdheden

een stuk grenenhout van 1 bij 1 meter, 4 grote spijkers en een hamer, 1 zak hooi, stro of droge pijnnaalden, lucifers, 1 emmer zeewater