Home > Recepten

Filetes de pescado con coco (vis in kokosmelk)

4 grote snapperfilets

sap van 1 limoen

peper

zout

1/2 theelepel gedroogde oregano

1 lepel olijfolie

1 gesnipperd ui

4 tenen knoflook

1 ontvelde tomaat

1 fijngesneden bleekselderijstengel

1 blik kokosmelk

125 ml ananassap

1 laurierblaadje

1 theelepel tomatenpuree

peterselie

oregano
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Caribisch (Dominicaanse Republiek)
  • Bron: Culinaria Cariben

Bereiding

Verwijder de pitjes van de tomaat en snij fijn.

Spoel de vis af onder water en dep droog. Besprenkel met limoensap en strooi er zout, peper e gedroogde oregano over. Laat enkele uren afgedekt staan.

Bak ui, knoflook, tomaat en selderij 1 minuut in olie. Roer kokosmelk, ananassap en tomatenpuree erdoor. Laat 10 minuten sudderen.

Bak de vis in een andere pan. Giet de saus erover en stoof 5 minuten, draai 1x om.

Strooi er peterselie en verse oregano over.

Notities

Lekker met gekookte rijst.