Home > Recepten

Forel met rode wijn

4 forellen

100 g boter

1 lepel bloem

100 g room

peper

zout

¾ l rode wijn voor de court-bouillon

1 wortel voor de court-bouillon

1 ui voor de court-bouillon

tijm laurier en peterselie voor court-bouillon

peperkorrels voor court-bouillon

4 kruidnagels voor court-bouillon
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Belgisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Steek voor de bereiding van de court-bouillon de kruidnagels in de schoongemaakte ui, snijd de wortel in plakjes, doe deze ingredienten samen met het kruidentuiltje en de peperkorrels in de wijn en laat alles op een laag vuurtje 30-40 minuten trekken.

Leg de vissen met wat zout en peper in de court-bouillon en laat alles op een flink vuur ± 15 minuten koken.

Haal de forellen met een schuimspaan voorzichtig uit de pan en houd ze op een schaal warm, terwijl u de saus maakt.

Smelt de boter in een kleine pan op zeer laag vuur, voeg de bloem toe en Giet er onder voortdurend roeren beetje bij beetje de kookvloeistof (court-bouillon) bij tot een gladde saus is ontstaan.

Voeg, nog steeds onder roeren, de room toe.

Breng de saus op smaak met zout en peper en schenk haar over de forellen.

Notities

Lekker met gekookte aardappelen.