Home > Recepten

Forel zoals in de Voer

4 forellen

2 grote rabarberbladen

100 g boter

4 citroenen

peper

zout
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Belgisch (Voerstreek)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de vissen schoon en verwijder de ingewanden.

Wrijf de binnenkant van de vissen in met wat zout en peper.

Snijd de rabarberbladen een beetje op maat, zodat elke vis in een stuk van een blad kan worden gewikkeld.

Smelt de boter in een grote pan, voeg de vissen toe en laat die, onder voortdurend omdraaien, op een zacht vuur in ± 15 minuten gaar worden.

Verwijder voor het serveren de rabarberbladen en houd de vissen apart op een voorverwarmde schotel.

Giet op een hoog vuur het citroensap bij het braadvocht en schenk de saus over de vissen.

Dien de vis zeer warm op met gekookte aardappelen en geef er tevens partjes citroen bij.