Gaeng Gari Goong (kreeft en garnalen sambal) |
|
4 verse steenkreeftpoten 4 verse tijgergarnalen 1 groene peper 2 rode pepers 75 ml olie 50 g sambal 25 ml vissaus 25 g suiker 8 kerstomaatjes 12 zoute rode dadels 250 ml dikke kokosmelk 2 theelepels korianderblad |
|
BereidingVerwijder voorzichtig al het krabvlees en snijd het in plakjes.Pel de garnalen en snijd ze in de lengte doormidden. Hak de peper in stukken en snijd die vervolgens in kleine stukjes. Verwarm de olie in een grote wadjan tot deze zeer heet is, voeg het krabvlees en de garnalen toe en bak ze al roerend 2-3 minuten. Verwijder het zeevoedsel en laat het op keukenpapier uitlekken. Doe de trassi in de wadjan en laat het al roerend 3 minuten koken. Voeg daarna de vissaus, de suiker, de groene en rode peper, de tomaten, de dadels en de kokosmelk toe. Roer het geheel goed door elkaar en breng het aan de kook. Voeg het zeevoedsel weer toe, temper het vuur en laat het onder af en toe roeren 5-6 minuten doorkoken. Doe het op een schaal en garneer met de versgehakte korianderbladeren. |
Home > Recepten