Home > Recepten

Garnalen in tomatensaus

2 lepels olijfolie of zonnebloemolie

1 kleingesneden ui

4 ontvelde tomaten in stukjes

2 lepels peterselie

500 g gepelde garnalen

zout

peper

15 g boter

15 g bloem

2 dl water

20 g santen

1 gehakte rode peper
  • Omschrijving recept: Garnalengerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten.

Voeg de stukjes tomaat en de fijngehakte peterselie toe. Draai de hittebron laag en laat alles ± 10 minuten zachtjes sudderen tot een dikke saus is ontstaan.

Roer de garnalen door de tomatensaus en maak alles op smaak met wat zout en peper. Houd het mengsel warm.

Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje het water toe tot een gebonden saus is ontstaan.

Voeg de santen en de fijngehakte rode peper toe. Draai de hittebron laag en laat de saus 5 minuten zachtjes koken.

Roer de kokossaus door het garnalenmengsel en maak het gerecht eventueel nog op smaak met wat zout.