Home > Recepten

Langoustines & zeebaars, gebakken

400 g zeebaars met vel en graten apart erbij

16 langoustines met karkassen

16 asperges

4 preibladeren

1 sjalot

1 knolselderij

rode wijn

balsamico-azijn

suiker

visfond
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Garnalengerechten
  • Bron: Vis-recepten-lijst

Bereiding

Bak de zeebaars aan.

Blancheer de asperges en stoof de stukjes asperge aan in wat boter.

Blancheer de stukken prei (die achteraf als lint rond de aspergekoppen worden gedrapeerd).

Stoof de karkassen van de langoustines aan met de graten van de zeebaars, sjalot, selderij en wortelen. Voeg er de rode wijn aan toe en laat het even inkoken. Voeg er dan een weinig visfumet aan toe. Zeef de saus.

Laat intussen suiker en water koken tot een blonde karamel. Blus met balsamico-azijn. Voeg er de rode wijnsaus aan toe.

Nogmaals zeven, op smaak brengen en direct serveren.