Home > Recepten

Oesters 'New Orleans', gebakken

24 oesters in schelp

3 sjalotjes

1/2 lepel arachidisolie

1 lepel honing

4 lepels ciderazijn

4 lepels frambozenazijn

zout

tabasco

100 g vers broodkruim

50 g gemalen pinda's

cayennepeper

2 eieren
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Amerikaans (New Orleans)

Bereiding

Open de schelpen, haal de oesters eruit en vang het nat op. Laat de oesters uitlekken, vang het nat op. Vul het nat aan tot 2 dl.

Snipper de sjalotjes en fruit 10 minuten zachtjes in de olie in een steelpan. Roer het oesternat, azijnen en honing erdoor. Laat inkoken tot een lichtgebonden saus. Breng op smaak met zout en tabasco.

Meng kruim, pinda's en cayennepeper in een diep bord, klop in een ander bord de eieren los. Wentel de oesters achtereenvolgens door het ei en het 'paneersel'. Doe dit 2x.

Bak ze snel in de koekenpan.

Laat ze uitlekken en serveer zo heet mogelijk met de warme of koude saus.