Home > Recepten

Vis met zure saus, gebakken

4 kabeljauwfilets a 200 g

zout

peper

4 lepels bloem

50 g boter

1 dl olijfolie of zonnebloemolie

2 uien in ringen

1 groene peper zonder zaad in reepjes

3 lepels azijn

1 mespuntje gedroogde oregano
  • Omschrijving recept: Visgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bestrooi de visfilets met wat zout en peper en wentel ze door de bloem.

Verhit de boter in een koekepan en bak hierin de visfilets bij matige hitte aan weerskanten mooi bruin en gaar. Leg de gebakken vis op een schaal en houd hem warm.

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ringen ui en de reepjes groene peper 5 minuten tot de uien lichtbruin zijn. Voeg de azijn en de oregano toe. Roer alles goed dooreen en laat de saus door en door warm worden.

Schenk de saus over de warm gehouden vis en serveer het gerecht onmiddellijk.