Zalm 2, gebakken |
|
2 stukken zalmfilet zout peper bloem 150 g gerookt ontbijtspek aan 1 stuk olijfolie 2 lepels vleesfond 2 gesnipperde sjalotjes 1.5 lepel sherry-azijn 1/2 bekertje crème fraîche 5 lepels vleesfond 70 g boter |
|
BereidingVerwarm de oven voor op 250 graden en schuif er een ovenschaal in.Bestrooi 2 stukken zalmfilet (450 gram) met zout, peper en wat bloem. Snijd 150 gram gerookt ontbijtspek (aan een stuk) in grove stukken. Bak de zalm (vel boven) in de hete olijfolie in de koekenpan ca. 3 minuten. Zalm keren, spekjes en 8 teentjes knoflook toevoegen en 3 minuten meebakken. In de hete ovenschaal 2 eetlepels vleesfond schenken, zalm erbij leggen met de knoflook en spekjes eromheen. De schaal in het midden van de oven zetten en laten garen in zo'n 18 minuten. Bakvet van zalm uit de pan schenken en 2 gesnipperde sjalotjes met 1, 5 eetlepel sherry-azijn verhitten. Een half bekertje crème fraîche en 5 eetlepels vleesfond er door roeren. Op hoog vuur in laten koken tot een licht gebonden saus ontstaat. Van 70 g boter kleine blokjes maken en van het vuur af door de saus kloppen. Zalm doorsnijden in de lengte en op warme schaal leggen, knoflook en spekjes erom heen strooien. Saus apart erbij serveren. NotitiesLekker met spinazie, groene salade en gebakken aardappelen |
Home > Recepten