Home > Recepten

Makreel met kruisbessensaus, gegrilld

4 makrelen

250 g kruisbessen

1 lepel boter

2 lepels suiker

nootmuskaat

citroensap

zout

peper

bieslook
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sausjes; Schots
  • Bron: Vis-recepten-lijst

Bereiding

Maak drie diagonale sneden in de vissen met een scherp mes. Kwast er gesmolten boter over en bestrooi met zout en peper. Grilleer ze onder een 'langzame' grill, in ongeveer 20 minuten. Kwast er af en toe opnieuw boter overheen.

Was de kruisbessen. Doe ze in een pan en kook samen met de boter tot het een zachte pulp is, Wrijf dit door een zeef, en doe de suiker, nootmuskaat, zout en peper en citroensap erdoor.

Liefhebbers doen er ook nog wat kleingesneden bieslook door

Notities

(de zure kruisbessen passen goed bij de wat vette smaak van de makreel)