Poon met citroenboter van de barbecue |
|
125 g gezouten boter 1 theelepel citroenrasp 1 theelepel citroensap 4 flinke rode ponen zout peper 1 lepel kruidige olie voor pizza's 1 teentje knoflook 1 lepel bieslook 1 lepel dragon 1 citroen 100 g ontbijtspek in plakjes 2 lepels bieslook voor garnering |
|
BereidingLaat voor de citroenboter de boter in een half uurtje zachter worden en roer de citroenschil en het -sap erdoor. Breng met peper op smaak. Vorm er een rol van, omwikkel deze strak met plasticfolie en laat 2 uur in de koelkast opstijven.Laat de ponen schoonmaken, spoel ze van binnen en van buiten koud af, dep ze droog en wrijf ze met zout en peper in. Roer de olie met het teentje knoflook uit de pers om en roer de tuinkruiden erdoor. Boen de citroen schoon en snijd hem in schijven. Verdeel het kruidenmengseltje over de buikholtes van de ponen en leg in elk een schijf citroen. Omwikkel de vissen met ontbijtspek en zet dit met prikkertjes vast. Laat de vis op een barbecue (in een speciaal visrooster geklemd) of in een grill in ± 10 minuten rondom gaar worden. Bestrooi ze met geknipte bieslook. Snijd de citroenboter in ribbelplakken en serveer die erbij. |
Home > Recepten