Home > Recepten

Sardines met citroen, tijm en oregano, gegrilld

16 verse sardines schoongemaakt zonder kop

sap van 2 citroenen

1 theelepel tijm of citroentijm

oregano

2 tenen knoflook

zout

peper

bloem

3 a 4 lepels olijfolie
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Barbecue; Groens (Alexandroupoli - Thracië)
  • Bron: Rianne Buis/Manousos Daskalogiannis

Bereiding

Meng citroensap, tijm, oregano en knoflook en marineer de vis er 2 uur in.

Haal uit de marinade en bestrooi met wat zout en peper. Zeef er een lepel bloem boven en bestrijk met olie.

Schuif 10 cm onder de grill of zet op de barbecue en rooster in 5 minuten goudbruin en gaar, keer halverwege voorzichtig en bestrijk nog een keer met olie.

Notities

Lekker met tomatensalade, gegrilld knoflookbrood, retsina