Tonijn, gegrilld |
|
4 moten tonijn 2 citroenen 300 ml kokosmelk 2 lepels zonnebloemolie sereh 1/2 groene spaanse peper plakjes gemberwortel knoflook 1/2 theelepel nam pla 1 bosje koriander 1 theelepel arrowroot sap en rasp van 1 citroen Kan ook met makreel |
|
BereidingDoe de arrowroot in 1 lepel water. Pers de citroenen uit en bewaar de schil. Meng het sap met olie en wat zout en marineer de vis 2 uur.Doe kokosmelk, sereh, Spaanse peper, gemberwortel, knoflook, nam pla en koriander in een pannetje en sudder 10-15 minuten tot het 1/3 is geslonken. Zeef de saus, doe de pijlwortel erbij en laat de saus wat indikken. Haal van het vuur, voeg limoenschil en -sap, zout en grofgehakte koriander toe, hou warm. Rooster of grill de vis, bedruip met de marinade. Serveer met wat saus in de citroenschil en saus apart. |
Home > Recepten