Home > Recepten

Tonijn, gegrilld

4 moten tonijn

2 citroenen

300 ml kokosmelk

2 lepels zonnebloemolie

sereh

1/2 groene spaanse peper

plakjes gemberwortel

knoflook

1/2 theelepel nam pla

1 bosje koriander

1 theelepel arrowroot

sap en rasp van 1 citroen



Kan ook met makreel
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Fusion

Bereiding

Doe de arrowroot in 1 lepel water. Pers de citroenen uit en bewaar de schil. Meng het sap met olie en wat zout en marineer de vis 2 uur.

Doe kokosmelk, sereh, Spaanse peper, gemberwortel, knoflook, nam pla en koriander in een pannetje en sudder 10-15 minuten tot het 1/3 is geslonken. Zeef de saus, doe de pijlwortel erbij en laat de saus wat indikken. Haal van het vuur, voeg limoenschil en -sap, zout en grofgehakte koriander toe, hou warm.

Rooster of grill de vis, bedruip met de marinade. Serveer met wat saus in de citroenschil en saus apart.