Home > Recepten

Makreel met zwarte bonensaus, gegrilld

2 makrelen a 500 g

zout

witte peper

bloem

1 lepel maïsolie

2 lepels zwarte sojabonen

1 lepel donkere sojasaus

1 lepel gehakt lente-ui
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Oosters
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Vis-recepten.lijst

Bereiding

Spoel de vissen af en dep ze grondig droog. Kerf het vel kruiselings in, bestrooi royaal met zout en peper en bestuif met bloem. Grilleer de vissen met het vel naar boven, op een afstand van 12 cm om aanbranden te voorkomen, 6-7 minuten onder een hete grill tot ze gaar en mooi bruin zijn; keer ze eenmaal om.

Verhit intussen de olie in een steelpan, voeg de zwarte bonen toe en roerbak even. Voeg de sojasaus en 1 eetlepel water toe en breng aan de kook. Leg de vissen op een verwarmde schotel. Bestrooi ze met de lenteui en lepel de zwarte bonen erover.

Serveer met witte rijst.