Home > Recepten

Haring, gemarineerd

8 gefileerde zoute haringen

1/2 l dragonazijn of kruidenazijn

125 g suiker

6 kruidnagelen

6 peperkorrels

1 theelepel mosterdzaad

2 grote uien in ringen

2 takjes grofgesneden bladselderij
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Marinades
  • Bron: Hans Belterman

Bereiding

Breng de azijn aan de kook, voeg de suiker toe en laat al roerend oplossen. Doe kruidnagelen, peper, mosterdzaad, uiringen en selderij erin en laat 5 minuten zachtjes koken.

Doe de vis in een kom, schenk de kokende marinade erover, schep goed om en laat afkoelen. Zet daarna afgedekt in de koelkast.

Na een etmaal kunnen de haringen eruit worden genomen. Leg op een schaal en garneer met roefjes krulpeterselie en tomaat.

Serveer bij de boterham of als borrelhapje.