Home > Recepten

Zalm, gemarineerd

4 zalmmoten

6 dl water

6 gekneusde peperkorrels

1 laurierblaadje

1.5 dl witte wijnazijn

2 lepels olie

1 sjalot

3 teentjes knoflook

1 dun stukje citroenschil

6 gekneusde pimentkorrels

zout
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Marinades

Bereiding

Pocheer 4 moten verse zalm in 6 dl water met 6 gekneusde peperkorrels en een laurierblad. Leg daarna in een ondiepe schaal.

Trek in 1½ dl witte wijnazijn 2 lepels neutrale olie, een sjalot in ringen, 3 teentjes knoflook, een stukje dun citroenschil, 6 gekneusde pimentkorrels, 2 verse dilletakjes en wat zout (warm trekken), koel af, giet over de zalm en laat een nacht op een koele plaats marineren.

Serveren met wat gezeefde marinade.