Home > Recepten

Zeewolf, gemarineerd

1/2 fles witte wijn

tijm

peper

1 laurierblaadje

gesnipperde prei

gesnipperde knoflook

plakjes winterwortel

1 gehalveeld schijfje citroen

750 g zeewolffilet

zout

50 g boter

maïzena



Kan ook met kabeljauw.
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Marinades
  • Bron: Wina Born

Bereiding

Meng de wijn met tijm, peper, laurier, prei, knoflook, wortel en citroen. Laat de vis hierin een nacht marineren.

Haal de vis eruit en breng de ongezeefde marinade aan de kook, temper dan het vuur. Leg de vis erin, doe er zout bij en pocheer 20 minuten.

Neem de vis eruit en zeef het vocht.

Kook het vocht op hoog vuur in tot 2 dl en klop geleidelijk de boter erdoor. Eventueel binden met wat maïzena.