Zalm in Hollandse saus, geplette |
|
520 g zalmfilet 1 citroen kruidentuiltje tijm laurier en peterseliestaarten water peper zout 4 dooiers voor de saus cayennepeper voor de saus sap van 1 citroen voor de saus 500 g gesmolten boter voor de saus room eventueel voor de saus |
|
BereidingVerdeel de zalm in porties van 130 gram en kook ze samen met wat citroensap en het kruidentuiltje in water zachtjes gaar.Kruid met peper en zout. De basis van de saus is geklaarde boter. Smelt de boter en laat die even borrelen. Laat even staan, zodat de vaste stoffen bezinken. Giet alleen de heldere boter af. Klop de eigelen samen met het citroensap op en doe er een mespuntje cayennepeper en een weinig water bij. Zet het mengsel op een zacht vuurtje en controleer al kloppend de dikte. Het mengsel mag niet koken. Als het kookpunt nadert, kunt u er de room aan toevoegen. Giet de geklaarde boter erbij en klop langzaam in dezelfde richting. Controleer de smaak, kruid eventueel bij met zout en cayennepeper. NotitiesAls garnituur kunt u een half maantje van gebakken bladerdeeg nemen. |
Home > Recepten