Home > Recepten

Heekfilets met warme olijfmayonaise, geroosterd

4 ontvelde heekfilets a 200 a 225 g

3 sneden witbrood van 1 dag oud

15 g gladde peterselie

3 tenen knoflook

4 lepels olijfolie

2 lepels heet water

150 ml mayonaise met olijfolie

zout

peper



Gebruik zelfgemaakte mayonaise met olijfolie en wijnazijn.

In plaats van heek kan ook schelvis of kabeljauw worden gebruikt.
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Australisch
  • Bron: Rick Steins Vis-Odyssee

Bereiding

Verwarm de oven voor op 240 graden.

Bestrooi de vis royaal met zout en zwarte peper en leg op een flink ingeolied bakblik.

Haal de korsten van het brood, trek het brood in stukken en doe in de keukenmachine. Voeg peterselie, knoflook, 1 theelepel zout en zwarte peper toe en maal tot fijn kruim. Voeg geleidelijk de olie toe en laat iets mengen. Druk het mengsel zorgvuldig op elke visfilet en zet 10-12 minuten in de oven tot de korst goudbruin is en de vis gaar.

Verdeel de vis over 4 borden.

Meng het hete water door de mayonaise tot een gladde saus. Breng op smaak met wat zout en witte peper. Schep rond de vis.

Notities

Lekker met koude Sancerre-rosé en aardappels.