Sardines in wijnblad, geroosterd, van de barbecue |
|
1,5 dl olijfolie 1 theelepel zout 75 ml citroensap 1/2 lepel mosterdpoeder dille munt tijm laurier oregano basilicum 1 a 1,5 kg verse sardines 20 wijnbladeren geblancheerd of gepekeld |
|
BereidingMaak de sardines schoon of laat het door de vishandelaar doen.Maak een marinade van de olijfolie, het zout, het citroensap, het mosterdpoeder en de verse kruiden en marineer de sardines minstens 1 uur, zo mogelijk langer. Spoel de wijnbladeren af en dep ze droog. Leg een sardine op de hoek van een wijnblad, rol het op als een sigaar en stop de uiteinden in. Gebruik 2 wijnbladeren als aan 1 niet genoeg is. U kunt de pakketjes eventueel met touw vastzetten. Rooster de pakketjes ± 8 minuten boven een heet houtskoolvuur, maar pas op dat de bladeren niet te zeer verbranden. |
Home > Recepten