Home > Recepten

Zalm met boterballetjes uit Ierland, geroosterd

40 g boter op kamertemp

zout

peper

2 theelepels peterselie

1 theelepel bieslook

2 moten zalm a 175 g

2 lepel limoensap

2 lepels zonnebloemolie

150 g gemengde salade

1,5 lepel dressing
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Boters; Iers
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Vismarkt

Bereiding

Vermeng boter met wat zout, peper, peterselie, bieslook en 2-3 druppels limoen- of

citroensap. Laat de boter in de koelkast opstijven. Vorm er 2 balletjes van en leg ze tot aan het moment van opdienen opnieuw in de koelkast.

Spoel de zalm onder koud stromend water. Dep de moten droog met keukenpapier. Wrijf ze in met limoen- of citroensap en laat ze 10-20 minuten liggen. Dep de zalm daarna opnieuw droog.

Verhit een grillpan of -plaat en bestrijk de zalm en de pan of plaat met een kwastje met olie. Rooster de moten in 7-9 minuten (afhankelijk van de dikte) aan weerszijden goudbruin.

Maak intussen de salade aan met de dressing.

Leg de geroosterde zalmmoten op voorverwarmde borden. Geef de boterballetjes apart erbij of leg ze op de zalm. Dien de salade in een kom op.

Geef eventueel kleine gebakken aardappeltjes (krieltjes) erbij.