Home > Recepten

Griet met tomaat kappertjes bieslook etc, gesmoord

2 grieten totaal 1500 g

200 g roomboter

75 g zongedroogde tomaten

3 lepels tomatenpuree

300 g tomaten

1/2 bos bieslook

50 g kappertjes in azijn

250 g grove spinazie

2 sjalotten

balsamico-azijn

hazenlnootolie
  • Omschrijving recept: Visgerechten
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: CCA (Cuisine Culinaire Amsterdam)

Bereiding

Maal in de keukenmachine de roomboter, zongedroogde tomaat en tomatenpuree tot een fijne massa.

Fileer de griet tot op het graat, ontvel deze en snij de vetrand weg, portioneer de griet op ongeveer 80-85 gram en zet ze koud weg.

Ontvel de tomaten, snij ze in vieren en verwijder de pitjes, spoel de partjes schoon en snij ze in 5 mm blokjes. Snij de bieslook fijn; spoel de kappertjes af en hak ze fijn.

Was (zoveel keer als nodig is) en pluk de spinazie, snipper de sjalot, meng de spinazie met de sjalot, balsamico en hazelnootolie in een metalen kom of een pan.

Breng de griet op smaak en plaats in een koude tefalpan met de tomaten boter; smoor de griet langzaam gaar in ongeveer 3 minuten per zijde*. Haal de griet eruit en houd deze warm. Voeg de tomatenconcassé, kappertjes en fijn gesneden bieslook aan de overgebleven boter toe.

Zet de spinazie plus marinade op een hoog vuur en laat licht verwarmen (tot het begint te slinken).

Serveren

Schep wat spinazie in het midden van een bord, plaats een moot griet erop, lepel de botersaus er overheen.

Notities

Wijn - Val de Montferrand Domaine de l'Hortus