Home > Recepten

Elft in folie, gevuld

1 elft van 1 kg

250 g wijtingfilet

1 ei

2 lepels ragfijn gehakte sjalot of ui

1 lepel fijngehakte peterselie

45 g boter op kamertemperatuur

zout

peper
  • Omschrijving recept: Visgerechten
  • Bron: Hans Belterman

Bereiding

Maak de elft schoon door hem via de kieuwen leeg te halen. Spoel de vis goed schoon en maak droog.

Snij de elft op de rug open en verwijder de graat. Maak de vis opnieuw droog.

Bestrooi de vis met een beetje zout en laat een kwartiertje liggen.

Haal de wijting door de blender. Voeg ei, sjalot, peterselie en 1 lepel boter toe en draai nog even. Laat in de koelkast even opstijven en vul de vis ermee.

Bestrijk de vis met de rest van de boter en bestrijk met zout en peper.

Wikkel de vis in alufolie en leg 30-35 minuten in een oven van 225 graden.

Maak de pakketjes aan tafel open.

Notities

Elft wordt voornamelijk door sportvissers gevangen. Het vlees is fijn en zacht, maar wat zwaar verteerbaar.

Lekker met spinazie, gekookte krieltjes en Hollandaisesaus.