Home > Recepten

Wijting, gevuld

1 gehakt ui

2 teentjes knoflook

50 g paneermeel

6 lepels koriander

2 lepels koffieroom

zout

peper

4 schoongemaakte wijtingen a 350 g

25 g boter

2 dl droge witte wijn
  • Omschrijving recept: Visgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng de fijngehakte ui in een kommetje met de uitgeperste teentjes knoflook, het paneermeel, de fijngehakte peterselie, de koffieroom en wat zout en peper.

Vul de buikholtes van de wijtingen met het mengsel. Steek de vissen dicht met cocktailprikkertjes en leg ze in een beboterde ovenvaste schaal. Verdeel de boter in kleine klontjes over de vissen. Schenk de wijn in de schaal.

Bak de vissen ± 30 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven tot ze gaar en lichtbruin zijn.

Serveer de gevulde wijtingen in de schaal.