Glasmästeresill (gemarineerde zoute haring) |
|
2 zoute haringen 125 ml azijn 75 g suiker 2 lepels mosterdzaad 6 pimentkorrels 2 laurierblaadjes 2 rode uien 1 wortel 4 cm mierikswortel 4 plakjes gemberwortel |
|
BereidingWeek 2 zoute haringen minstens 12 uur in water.Snij in 2 cm grote stukken. Kook 1¼ dl azijn, 75 g suiker, 2 lepels mosterdkorrels, 6 pimentkorrels en 2 laurierblaadjes en laat afkoelen. Snij 2 rode uien, 1 wortel en 4 cm mierikswortel in dunne plakken. Stapel ze afwisselend met de vis en 4 dunne plakjes gemberwortel in een hoog glas, giet de marinade erover en zet 2-3 dagen afgedekt in de koelkast. NotitiesLekker met boerenbrood en boter. |
Home > Recepten