Home > Recepten

Glasmästeresill (gemarineerde zoute haring)

2 zoute haringen

125 ml azijn

75 g suiker

2 lepels mosterdzaad

6 pimentkorrels

2 laurierblaadjes

2 rode uien

1 wortel

4 cm mierikswortel

4 plakjes gemberwortel
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Marinades; Buffetten; Zweeds (smörgåsbord)

Bereiding

Week 2 zoute haringen minstens 12 uur in water.

Snij in 2 cm grote stukken.

Kook 1¼ dl azijn, 75 g suiker, 2 lepels mosterdkorrels, 6 pimentkorrels en 2 laurierblaadjes en laat afkoelen.

Snij 2 rode uien, 1 wortel en 4 cm mierikswortel in dunne plakken. Stapel ze afwisselend met de vis en 4 dunne plakjes gemberwortel in een hoog glas, giet de marinade erover en zet 2-3 dagen afgedekt in de koelkast.

Notities

Lekker met boerenbrood en boter.