Home > Recepten

Haring in kerriesaus

8 panharingen zonder ruggengraat

50 g boter

1 gesnipperd ui

1 lepel kerriepoeder

30 g bloem

3 dl visbouillon of groentebouillon

zout

peper

2 theelepels Kikkoman sojasaus
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sausjes
  • Bron: Hans Belterman

Bereiding

Spoel de haringen onder stromend water en dep met keukenpapier droog. Leg ze dakpansgewijs in een ovenvaste met boter besmeerde schaal.

Verhit de boter en fruit de ui glazig. Roer de kerrie erdoor en 1 minuut later de bloem. Roer dan scheutje voor scheutje de bouillon erdoor. Roer tot een gebonden saus ontstaat. Laat enkele minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout, peper en sojasaus.

Schenk de hete saus over de haringen.

Dek de schaal af met alufolie of een deksel en zet in een oven van 225 graden. Haal na 15 minuten de folie of het deksel eraf en laat nog 10 minuten in de oven staan.

Notities

Lekker met aardappels, doperwtjes of rijst