Home > Recepten

Haw Mog Hoy (gekruide gestoomde mosselen)

900 g mosselen

1 sjalot

1 teen knoflook

4 rode pepers

75 ml olie

1 theelepel korianderwortels

1 theelepel gemberwortel Kha

1 theelepel gehakte sereh

1/2 theelepel gehakte limeschil

2 theelepels trassi

175 ml kokosboter

1 licht geklutst eendenei

25 g rijstmeel

zout

peper

zoete basilicumbladeren
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Borstel de mosselen goed schoon en spoel ze met zout koud water af.

Stoom de mosselen tot ze open gaan en verwijder de mosselen die niet opengaan.

Haal de mosselen uit de schelpen en bewaar de grootste schelpen.

Hak de sjalot, de knoflook en de pepers in stukken.

Verwarm de olie in een wadjan.

Fruit de sjalot en de knoflook 3-4 minuten en voeg dan de pepers, de korianderwortel, de gember, de limeschil, het citroengras en de trassi toe.

Laat het mengsel, onder voortdurend roeren, doorkoken tot het goed ruikt en doe het dan in een mengkom.

Voeg de kokosboter, het ei, het meel, het zout en de versgemalen peper toe en roer alles goed door elkaar.

Blancheer de basilicumbladeren in kokend water en leg de in de overgebleven schelpen.

Leg 3 mosselen in iedere schelp en schep er een beetje saus over.

Leg de schelpen in een stomer en verwarm ze door en door.

Serveer ze dan meteen.