Home > Recepten

Heilbotsteaks met dragon-sinaasappelsaus

6 heilbotfilets a 150 g

1 gesnipperd ui

1 teentje knoflook

2 lepels olie

2 lepels boter

1 dl visbouillon

1,5 dl sinaasappelsap

1 dl witte wijn

zout

peper

2 lepels grofgehakte dragon
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sausjes; Barbecue
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Dep de filets droog en bestrijk ze met 1 eetlepel olie.

Verhit samen 1 eetlepel olie en 1 eetlepel boter en bak daarin de ui en de uitgeperste knoflook ± 3 minuten.

Voeg de bouillon, het sinaasappelsap en de wijn toe en laat dit ± 5 minuten inkoken.

Breng op smaak met zout en peper, roer er van het vuur af de dragon en 1 eetlepel boter door en laat afkoelen.

Rooster de filets op de barbecue ± 10 minuten; keer ze halverwege.