Hoi op (mosselen met sereh, basilicum en laos) |
|
1 kg mosselen 30 cm laos 2 tenen knoflook 2 sjalotten 4 stengels sereh 12 takjes Thaise basilicum 2 rode chilipepertjes 4 korianderblaadjes 2 tenen knoflook voor de saus 2 sjalotjes voor de saus 2 lepels maïsolie of zonnebloemolie 3 lepels limoensap 1 lepel lichte sojasaus 3 lepels vissaus of nam pla 1 lepel gula djawa of rietsuiker 2 lente-uitjes |
|
BereidingControleer de mosselen en doe in een grote pan met een bodempje water.Snij de laos in 4-5 stukken en doe erbij. Hak de knoflook en sjalot grof en doe erbij. Snij de sereh in stukken en doe erbij. Breng aan de kook en laat op matig vuur stomen tot de schelpen openstaan. Snij de chili in dunne reepjes en doe in een kom. Hak het korianderblad in flinterdunne reepjes en doe erbij. Snipper sjalot en knoflook zeer fijn en doe erbij. Voeg olie, limoensap, sojasaus, vissaus en palmsuiker toe en roer even door, doe dan in een sauskom. Snipper de lente-uitjes en bestrooi de saus ermee. Serveer de mosselen in een schaal met een takje Thaise basilicum. Zet de dipsaus ernaast. |
Home > Recepten